Velegro Works Logo werken bij

“Van stage tot projectleider”

Bericht details

L
Velegro Works

Als iemand zich bij Velegro heeft ‘opgewerkt’, dan is het Jasper Aleman wel. Begonnen met een stage, inmiddels projectleider met veel verantwoordelijke taken. Hoewel hij elke dag keurig een planning maakt, weet hij dat deze vaak niet uitkomt. Het is juist die afwisseling waardoor hij elke dag met plezier naar zijn werk bij Velegro gaat.

Als projectleider doet Jasper van alles tegelijk. “Ik ben een beetje de spin in het web. Ik bereid het werk voor voor de jongens buiten, maak offertes en woon vergaderingen bij met de klant en opdrachtgevers. Ik doe alles om een project op te starten, begeleiden en af te ronden. Dat betekent ook dat ik onze projectlocaties ongeveer één keer per week bezoek om te kijken hoe het gaat.”

Jasper kan zeggen dat hij onderaan de ladder begon bij Velegro. “Ik kwam hier binnen als stageloper, werd uiteindelijk zaterdaghulp, ging in 2005 vakantiewerk doen en inmiddels heb ik de functie van projectleider. Dat is het mooie aan Velegro: ze bieden je altijd de mogelijkheid om hogerop te komen. Het begint natuurlijk bij jezelf en je eigen ambities maar als je echt wilt, zijn de mogelijkheden eindeloos. Doe je je best, dan is het bedrijf goed voor jou en kun je ver komen. Het is in ons vak belangrijk om te blijven leren, want de technieken veranderen razendsnel. Het gaat steeds meer de gadgetachtige kant op. Daar waar vroeger veel jongens kozen voor ICT omdat ze computers interessant vonden, kun je tegenwoordig ook alle kanten op met elektrotechniek. Leren betekent trouwens niet altijd puur school, ik volg ook wel eens een webinar of woon een bijeenkomst bij.”

Voor de opdrachtgever was niks te gek en dan ervaar je de vrijheid om écht iets gaafs te maken.

Aprèsskibar gebouwd

Jasper heeft veel mooie projecten gedaan bij Velegro, maar er is er eentje die hem vooral is bijgebleven. “We hebben een keer bij een villa Werkendam, een complete aprèsskibar gebouwd, volledig in Oostenrijkse sferen. Dat was in alles een bijzonder project, zowel qua type werk als qua werksfeer. Voor de opdrachtgever was niks te gek en dan ervaar je de vrijheid om écht iets gaafs te maken. We zijn later ook nog door de opdrachtgever uitgenodigd voor een aprèsskifeest. Het hertengewei boven de openhaard is naar mij vernoemd. Lachen toch?.”

Vraag maar raak

Jasper Aleman:

Biertje of sappie?
“Biertje.”

Villabouw, woningbouw, utiliteitsbouw of allemaal?
“Een combinatie, ik vind het allemaal leuk. Ik doe niet graag alleen maar hetzelfde.

Uit eten of barbecueën?
“Ik ben dol op eten, vrienden en gezelligheid. In de juiste combinatie is kan het allebei zijn.”.

Voor- of achteraan in de polonaise?
“Daar ben ik eerlijk gezegd niet zo van. Misschien dat ik na een paar biertjes wel aansluit, maar ik zou hem zeker niet instarten.”

Stond jouw functie er niet tussen?

Bekijk dan één van deze vacatures:

 

Senior Projectleider Utiliteit Elektra

Senior Projectleider Utiliteit Elektra

Velegro is een elektrotechnisch bedrijf met drie hoofdklantgroepen; Residentiele woningen, utiliteitsbouw en nieuwbouwwoningen. De utiliteits projecten worden veelal uitgevoerd in branches voor zorghuisvesting, scholing- en productie locaties. Waarbij de toegepaste...

Lees meer
Chef elektromonteur Utiliteit en luxe woningbouw

Chef elektromonteur Utiliteit en luxe woningbouw

Velegro is een elektrotechnisch bedrijf met drie hoofdklantgroepen; Residentiele woningen, utiliteitsbouw en nieuwbouw woningen. De utiliteits projecten worden veelal uitgevoerd in branches voor zorghuisvesting, scholing- en productie locaties. Waarbij de toegepaste...

Lees meer
Hulpmonteur

Hulpmonteur

Wil jij werken bij een bedrijf dat elektrotechniek naar een hoger niveau tilt en zet jij je graag in om de beste technologische oplossingen te realiseren voor bijvoorbeeld een inbraakalarmsysteem, een laadpaal of domoticasysteem? Ben jij geïnteresseerd in een functie...

Lees meer