Velegro Works Logo werken bij

Jasper: “Het is in onze branche belangrijk dat we blijven leren”

Bericht details

L
Velegro Works

Jasper Aleman maakte een bijzonder ontwikkeling door bij Velegro, daarom vinden we het leuk daar eens bij stil te staan. Hij begon met een stage, werkte daarna lange tijd als projectleider en vervult inmiddels de functie van bedrijfsleider. Hij begint iedere dag met het opstellen van een planning en maakt een to do list, maar hij weet dat negen van de tien keer de dingen tóch weer anders lopen dan gepland. Dat maakt Jasper niet uit, hij vindt de afwisseling leuk en hij is flexibel ten aanzien van wat op zijn pad komt. Oplossingsgericht denken wordt hij enthousiast van!

Jasper is bedrijfsleider en dat betekent dat hij verantwoordelijk is voor het reilen en zeilen op zijn eigen afdeling. Hij behoudt het toezicht, zorgt dat projecten volgens planning verlopen en dat de deadline wordt behaald. Zijn functie als bedrijfsleider betekent dat hij verantwoordelijk is voor de uitvoering, gelijktijdig is hij nog steeds projectleider en draait hij zijn eigen projecten. Kortom: Jasper verveelt zich zelden en heeft meer dan voldoende werk. “Als ik mijn rol zou moeten omschrijven, is dat die van de spin in het web. Ik doe een deel van de voorbereiding voor de mannen in de uitvoering, ik maak offertes op en ik woon vergaderingen bij met klanten en opdrachtgevers. Ik ben betrokken vanaf de start tot aan de afronding van een project. Het liefst ga ik minstens één keer per week bij onze projectlocaties op bezoek, om zelf te ervaren hoe het gaat met het team.”

Jasper begon ooit als stagiair. “Ik ben ook nog een tijdje zaterdaghulp geweest en ik heb in 2005 vakantiewerk gedaan bij Velegro, tot ik officieel in dienst ging als monteur. Wat ik prettig vind aan het werken bij Velegro is dat ze de mogelijkheid bieden om te groeien. Of je dat wilt of niet heeft natuurlijk met je eigen ambities te maken. Het was mijn wens om andere functies te ontdekken en daar werd duidelijk gehoor aan gegeven. Het is in onze branche heel belangrijk dat we blijven leren, omdat de technieken razendsnel veranderen. We zijn nu op een punt aangekomen dat we zelfs met gadgets werken om het werk te vergemakkelijken, en daar moet je toch mee om kunnen gaan. Vroeger kozen veel jongens voor ICT omdat ze computers interessant vonden, maar in de elektrotechniek werken we tegenwoordig net zo goed met allerhande technologische snufjes. Leren betekent trouwens niet dat je (weer!) naar school moet, ik volg met regelmaat een webinar of woon een bijeenkomst bij. Dat is ook leren.”

Voor de opdrachtgever was niks te gek en dan ervaar je de vrijheid om écht iets gaafs te maken.

Aprèsskibar gebouwd

Jasper heeft in zijn tijd bij Velegro diverse mooie projecten afgerond. Eentje waar hij in het bijzonder met veel enthousiasme op terugkijkt is de bouw van een aprésskibar, in een villa in Werkendam. “Dat was in alles een bijzonder project, zowel qua type werk als qua werksfeer. Voor de opdrachtgever was niks te gek en dan ervaar je de vrijheid om écht iets gaafs te maken. We zijn later ook nog door de opdrachtgever uitgenodigd voor een aprèsskifeest. Het hertengewei boven de openhaard is naar mij vernoemd. Lachen toch?”

Vraag maar raak

Jasper Aleman:

Biertje of sappie?
“Biertje.”

Villabouw, woningbouw, utiliteitsbouw of allemaal?
“Een combinatie, ik vind het allemaal leuk. Ik doe niet graag alleen maar hetzelfde.

Uit eten of barbecueën?
“Ik ben dol op eten, vrienden en gezelligheid. In de juiste combinatie is kan het allebei zijn.”.

Voor- of achteraan in de polonaise?
“Daar ben ik eerlijk gezegd niet zo van. Misschien dat ik na een paar biertjes wel aansluit, maar ik zou hem zeker niet instarten.”

Stond jouw functie er niet tussen?

Bekijk dan één van deze vacatures:

 

Senior Projectleider Utiliteit Elektra

Senior Projectleider Utiliteit Elektra

Velegro is een elektrotechnisch bedrijf met drie hoofdklantgroepen; Residentiele woningen, utiliteitsbouw en nieuwbouwwoningen. De utiliteits projecten worden veelal uitgevoerd in branches voor zorghuisvesting, scholing- en productie locaties. Waarbij de toegepaste...

Lees meer
Chef elektromonteur Utiliteit en luxe woningbouw

Chef elektromonteur Utiliteit en luxe woningbouw

Velegro is een elektrotechnisch bedrijf met drie hoofdklantgroepen; Residentiele woningen, utiliteitsbouw en nieuwbouw woningen. De utiliteits projecten worden veelal uitgevoerd in branches voor zorghuisvesting, scholing- en productie locaties. Waarbij de toegepaste...

Lees meer
Hulpmonteur

Hulpmonteur

Wil jij werken bij een bedrijf dat elektrotechniek naar een hoger niveau tilt en zet jij je graag in om de beste technologische oplossingen te realiseren voor bijvoorbeeld een inbraakalarmsysteem, een laadpaal of domoticasysteem? Ben jij geïnteresseerd in een functie...

Lees meer