Velegro Works Logo werken bij

“Een schakel in het grote geheel”

Bericht details

L
Velegro Works

Als monteur voerde Jack van Dijk veel uiteenlopende projecten uit voor Velegro, inmiddels houdt hij zich als calculator onder andere bezig met offreren en adviestrajecten. Na 28 jaar is hij nog steeds op zijn plek bij Velegro.

Zodra Jack achter zijn bureau zit, krijgt hij tekeningen en andere gegevens van een bepaald project binnen en maakt daar een offerte voor. “Veel van mijn werk doe ik vanaf tekeningen en een bestek met eisen waaraan de installatie moet voldoen. Soms nemen we ook een kijkje op de projectlocatie om de situatie inzichtelijk te maken. Als er eventuele andere installaties bijkomen die wij uitbesteden, dan verzamel ik de offertes bij de betreffende partijen om het vervolgens in één volledig en overzichtelijk document naar de opdrachtgever te sturen.”

Verantwoordelijkheid

Jack hecht veel waarde aan de zelfstandigheid die hij krijgt. “Dat vind ik wel een van de leukste aspecten aan mijn werk, dat ik de verantwoordelijkheid krijg over de calculatie en dit vervolgens zelfstandig kan en mag uitvoeren. Het is ook nooit saai, omdat elk project anders is. En je krijgt natuurlijk steeds meer ervaring, waardoor je een bepaalde handigheid erin krijgt. Natuurlijk moet je scherp blijven, maar dat moet ook als je buiten werkt. Ik ben maar een schakel in het grote geheel.”

Hij heeft mooie herinneringen aan de projecten waar hij als monteur aan werkte. “Eén van de mooiste projecten was een appartementengebouw/kantorencomplex met parkeergarage in Zoetermeer, waar we in 2009 aan werkten. Het was een project waar gewoon alles aan klopte. Het was mooi werk, goed geregeld, met leuke mensen en goed contact met de bouwwkundig aannemer. Het was vrij groot en er zaten veel aspecten aan het werk, maar het liep gewoon goed. Dat geeft heel veel voldoening.”

Andere functie

Op een gegeven moment kwam de functie van calculator op zijn pad. “Ik noem het niet graag ‘doorgroeien’ want dat klinkt net of je iets gaat doen wat beter of ‘hoger’ is dan wat je doet. Dat is niet zo; het werk wat ik buiten deed was minstens net zo moeilijk. Bovendien doen we hier echt alles samen, als team. Ik beschouw het daarom gewoon als een andere functie, waar ik het vanwege de beperkte fysieke belasting waarschijnlijk wel wat langer in ga volhouden. Het is niet zo dat je bij Velegro vastgeroest blijft in het werk waar je mee begint, er zijn altijd mogelijkheden om te ontwikkelen en te veranderen van functie.” Jack is iemand die het met iedereen wel kan vinden en het al gauw naar zijn zin heeft. “Velegro is een heel open, sociaal en gezellig bedrijf waar ze goed met mensen omgaan en waar iedereen een grote mate van vrijheid heeft. Dat vind ik nog steeds heel waardevol.”

Vraag maar raak

Jack van Dijk – calculator:

Biertje of sappie?
“Biertje.”

Villabouw, woningbouw, utiliteitsbouw of allemaal?
“Het liefst alles door elkaar heen.”

Uit eten of barbecueen? “Ik doe het allebei graag.”

Voor- of achteraan in de polonaise?
“Ik loop in het midden. Ik blijf niet zitten, maar hoef ook niet voorop.”

Stond jouw functie er niet tussen?

Bekijk dan één van deze vacatures:

 

Senior Projectleider Utiliteit Elektra

Senior Projectleider Utiliteit Elektra

Velegro is een elektrotechnisch bedrijf met drie hoofdklantgroepen; Residentiele woningen, utiliteitsbouw en nieuwbouwwoningen. De utiliteits projecten worden veelal uitgevoerd in branches voor zorghuisvesting, scholing- en productie locaties. Waarbij de toegepaste...

Lees meer
Chef elektromonteur Utiliteit en luxe woningbouw

Chef elektromonteur Utiliteit en luxe woningbouw

Velegro is een elektrotechnisch bedrijf met drie hoofdklantgroepen; Residentiele woningen, utiliteitsbouw en nieuwbouw woningen. De utiliteits projecten worden veelal uitgevoerd in branches voor zorghuisvesting, scholing- en productie locaties. Waarbij de toegepaste...

Lees meer
Hulpmonteur

Hulpmonteur

Wil jij werken bij een bedrijf dat elektrotechniek naar een hoger niveau tilt en zet jij je graag in om de beste technologische oplossingen te realiseren voor bijvoorbeeld een inbraakalarmsysteem, een laadpaal of domoticasysteem? Ben jij geïnteresseerd in een functie...

Lees meer