Velegro Works Logo werken bij

Dit is werken bij Velegro!

Voordeel 1.

Leren en werken tegelijk!

Techniek staat nooit stil, dus jij ook niet. Ook al kom je net van school af, of ben je zelfs nog bezig met een opleiding: wij leren je alles wat je moet weten over dit vak. Onze opleidingscoördinator begeleidt je op een hele persoonlijke en betrokken manier. En omdat de ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen, houden we je gedurende je hele carrière op de hoogte van de nieuwste tips & tricks. Zo houden we de uitdaging er samen in.

Voordeel 2.

Wij betalen je opleiding!

Wij bieden je de mogelijkheid om te werken en te studeren tegelijk en daarom bieden we je:

  • Verschillende BBL-leertrajecten met uitzicht op een vast contract na afronding;
  • Volledige betaling van je opleiding;
  • Uitbetaling van een 5-daagse werkweek;
  • Mogelijkheid tot het volgen van trainingen/opleidingen.

Bekijk hier de verschillende opleidingsmogelijkheden.

Monteursopleiding MEI (Niveau 2/VMBO)

Gemiddelde duur c.a. 1,5 á 2 jaar -afhankelijk van prestaties deelnemer en invulling van lesblokken door de school

Wanneer een deelnemer op 16-, 17- of 18-jarige leeftijd de BBL-opleiding bij Velegro start, gaat dit in combinatie met één opleidingsdag in de week op de monteursopleiding bij het ROC Midden Nederland – Tech College in Nieuwegein of het MBO Rijnland in Gouda. De overige vier dagen van de week gaat hij/zij bij ons in de praktijk aan de slag. Doordat wij de opleidingsdag van de leerling betalen ontvangt hij/zij van het begin af aan salaris voor vijf dagen.

Naast de opleiding wordt iedere BBL-leerling gekoppeld aan onze opleidingscoördinator. Deze onderhoudt nauw contact met de BBL-leerling en school over de voortgang van de opleiding.

Om de vaak praktisch ingestelde BBL-leerling snel en soepel door de opleiding te loodsen en een diploma te laten behalen zal de opleidingscoördinator waar nodig persoonlijke ondersteuning bieden in de vorm van extra uitleg en toelichting. Zo krijgen BBL-leerlingen de juiste aandacht. Ze worden vrijgelaten bij onderwerpen die hen goed af gaan en worden extra ondersteund bij moeilijkere onderwerpen. Op deze manier houden we steeds in de gaten of er voldoende vooruitgang wordt geboekt. We stellen alles in werking om ervoor te zorgen dat de leerlingen zich in het juiste tempo ontwikkelen tot een echte vakman of vakvrouw.

1ste Monteursopleiding EMEI (Niveau 3/ MBO)

Gemiddelde duur c.a. 1,5 á 2 jaar -afhankelijk van prestaties deelnemer en invulling van lesblokken door de school

Wanneer het diploma Monteur (niveau-2) is behaald, kan de deelnemer kiezen voor de opleiding Eerste Monteur (niveau-3). In principe is dit een avondopleiding. Echter, tot en met je 20ste levensjaar kun je via Velegro de opleiding eventueel ook overdag in Nieuwegein of Gouda volgen. Tot en met het 20ste levensjaar wordt de opleidingsdag doorbetaald. Als je kiest voor de avondopleiding, worden jouw aanwezigheidsuren op school extra doorbetaald tegen 100% van je uurloon. Dit wordt bijgehouden en verrekend aan de hand van de presentielijsten van de scholen en de urenstaat van de BBL-leerling. Ook hier zal de deelnemer intensief ondersteund worden door onze opleidingscoördinator (zoals we hierboven bij de monteursopleiding hebben vermeld), zodat hij/zij snel door kan groeien in opleiding, functie, zelfstandigheid en loon.

Technicusopleiding (Technicus elektrotechnische installaties woning en utiliteit) (Niveau 4/ MBO)

Gemiddelde duur c.a. 1,5 á 2 jaar -afhankelijk van prestaties deelnemer en invulling van lesblokken door de school

Wanneer het diploma 1e Monteur (niveau-3) is behaald, kan de deelnemer kiezen voor de opleiding Technicus (niveau-4). In principe is dit een avondopleiding, maar tot een met het 20ste levensjaar kan je via Velegro de opleiding eventueel ook overdag in Nieuwegein volgen. Tot en met het 20ste levensjaar wordt de opleidingsdag of -avond doorbetaald zoals omschreven bij Niveau 3. Vanaf het 21ste leerjaar stopt deze doorbetaling en zal de opleiding altijd in de avond gevolgd gaan worden. Vanaf dat moment werk je dus vijf dagen in de week en kun je separaat de technicus-opleiding volgen. Word je halverwege het schooljaar 21 en zit je op de dagopleiding in Nieuwegein, dan maak je dat schooljaar de dagopleiding af en ga je na dat betreffende schooljaar in de avondopleiding verder. Velegro verzorgt en betaalt ook vanaf het 21ste levensjaar alle opleidingskosten, zoals lesgeld en studieboeken. Ook kan er nog steeds gebruik gemaakt worden van de diensten van de opleidingscoördinator (zoals we hierboven bij de monteursopleiding hebben vermeld), zodat het diploma zo snel mogelijk kan worden behaald.

Voordeel 3.

Ruimte voor ontwikkeling

Naast dat wij het belangrijk vinden dat er ruimte is voor leren en werken tegelijk, vinden we goede begeleiding ook belangrijk. Daarom bieden we ook:

  • Persoonlijke begeleiding door toffe leermeesters;
  • 1 op 1 begeleiding;
  • Doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf

Wil je meer informatie over onze BBL-trajecten? Of staat jouw droombaan er niet tussen?
Neem dan gerust contact met ons op!

Benieuwd naar de projecten die we doen bij Velegro?