[rev_slider slider10]

Elektrotechniek voor utiliteitsbouw

Velegro heeft ruime ervaring in het realiseren van utiliteitsprojecten. Via aanbestedingsprocedures en/of design and construct samenwerkingsovereenkomsten hebben vele projecten naar tevredenheid van onze opdrachtgevers afgerond. Met bijna al onze opdrachtgevers hebben wij een langdurige relatie opgebouwd. Bekijk hier onze gerealiseerde projecten voor een kleine impressie.

Een goed verlichte werkplek zorgt voor minder ziekteverzuim, hogere productiviteit en beter gehumeurde werknemers.

Volgens het onderzoek Gezond Licht op Kantoor van de Technisch Universiteit Eindhoven, zorgt de gewone, meestal te zwakke tl-verlichting op kantoren voor een enorm productieverlies. Matige verlichting leidt vooral in de middag tot doezelend werknemers, stelt de universiteit.

Slecht licht, slecht voor de gezondheid.

Vooral in de donkere wintermaanden raakt de natuurlijke lichtcyclus van veel kantoormensen en fabrieksarbeiders verstoord, zegt de Stichting Onderzoek Licht en Gezondheid (SOLG) in Eindhoven. Met die verstoring heeft u al gauw te maken als u in het donker van en naar uw werk reist en overdag op kantoor te weinig licht krijgt.

In kantoorgebouwen zou de lichtsterkte volgens de SOLG zeker 1000 lux moeten zijn. De huidige Arbo-norm vraagt om minimaal 500 lux, maar de verlichting in de meeste kantoren haalt maar net 400 lux. In fabriekshallen is het vaak nog minder. Dit gaat ten kosten van de gezondheid en slaap.

Veel winst te behalen met Velegro.Velegro-gezond-licht

Daglicht is fel genoeg om de lichtgevoelige cellen in de ogen te prikkelen, maar kunstlicht is meestal te zwak. Het opvoeren van de lichtsterkte in kantoren en fabrieken levert al veel winst op. Velegro is meer dan alleen installeren en wijst zijn klanten op het belang van goed licht. Velegro gaat verder dan de wettelijke minimum eisen in het belang van u en uw werknemers.

Dynamisch lichtsystemen van Velegro.

Denk ook eens aan “dynamisch lichtsysteem”die de veranderende kleurtemperaturen van het daglicht nabootst. Daar schijnt ’s ochtends activerend wit licht. Tegen lunchtijd kleurt het iets warmer om ontspanning te bevorderen. Meteen na de lunch is het licht weer koel, om tegen het eind van de middag weer iets roder te kleuren. Dit verhoogd de productiviteit en verlaagd het ziekte verzuim.

Dynamische lichtsystemen zijn betrekkelijk nieuw, maar snel in opkomst. Bedrijven als Philips en Medilux staan aan de basis van de ontwikkelingen. Inmiddels zijn in Nederland ongeveer 100 kantoorgebouwen voorzien van een dynamisch lichtsysteem.

Gezondheidszorg

In de gezondheidszorg krijgt betere verlichting ook meer aandacht. In de volgens de TU Eindhoven meestal slecht verlichte verpleeghuizen en ziekenhuizen, heeft beter kunstlicht een positieve invloed op patiënten en bewoners.

Dementerende ouderen

Het Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen (NIN) zegt op basis van eigen onderzoek dat betere verlichting in verpleeghuizen niet alleen van belang is voor de bewoners, maar ook de zorg vergemakkelijkt. Extra licht remt depressiviteit bij bewoners en stimuleert de geheugenfunctie en het oriëntatievermogen. Een ander positief effect van goed licht overdag is vermindering van nachtelijke onrust bij dementerende ouderen.

Bespaar geld met onze duurzame kostenbesparende oplossingen.

Niet alleen met het terug dringen van ziekteverzuim of verhogen van de productiviteit van uw werknemers kunt u geld besparen maar ook met energie besparende duurzame oplossingen kunt u veel geld besparen voor uw onderneming.

Hierbij valt te denken aan:

Verlichtingsbesparing: Met energiezuinige lampen, armaturen, daglichtafhankelijke regeling en aanwezigheidsdetectie kunt op vrij eenvoudige wijze 80% op uw lichtkosten besparen.

Zonnepanelen: Met een terugverdientijd van 5 tot 10 jaar en een levensduur van meer dan 30 jaar zijn zonnepanelen niet alleen voor het milieu een verantwoorde oplossing maar ook een goede investering. Tevens beloont de overheid onder andere via de Energie Investering Aftrek (EIA) en kleinschaligheids Investerings Aftrek (KIA) maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Energie management: Goed energiemanagement leidt tot hoge kostenbesparingen en, niet minder belangrijk, een verminderde uitstoot van broeikasgassen. Wij ondersteunen organisaties met het invoeren van systemen en processen voor verbetering van de energie-efficiency .

Velegro ook voor innovatieve duurzame oplossingen!

Meer weten!

Elektrotechnische oplossingen van Velegro.

Niet alleen is Velegro expert op gebied van licht tevens leveren wij voor elk project de volgende elektrotechnische installaties op maat:

 • Licht- en krachtinstallaties
 • Laagspanningverdeelinrichting
 • Data-installaties
 • No-break-/ UPS installaties
 • Intelligente schakelsystemen, domotica
 • Brandmeldbeveiligingen
 • Inbraakalarmbeveiligingen
 • Toegangscontrole
 • Intercominstallaties
 • Zusteroproepinstallaties
 • CCTV installatie
 • Wegdekverwarming
[rev_slider slider9]