Velegro Works Logo werken bij velegro

“Van stage tot projectleider”

Bericht details

L
Velegro Works
L
Jasper Aleman

Als iemand zich bij Velegro heeft ‘opgewerkt’, dan is het Jasper Aleman wel. Begonnen met een stage, inmiddels projectleider met veel verantwoordelijke taken. Hoewel hij elke dag keurig een planning maakt, weet hij dat deze vaak niet uitkomt. Het is juist die afwisseling waardoor hij elke dag met plezier naar zijn werk bij Velegro gaat.

Als projectleider doet Jasper van alles tegelijk. “Ik ben een beetje de spin in het web. Ik bereid het werk voor voor de jongens buiten, maak offertes en woon vergaderingen bij met de klant en opdrachtgevers. Ik doe alles om een project op te starten, begeleiden en af te ronden. Dat betekent ook dat ik onze projectlocaties ongeveer één keer per week bezoek om te kijken hoe het gaat.”

Jasper kan zeggen dat hij onderaan de ladder begon bij Velegro. “Ik kwam hier binnen als stageloper, werd uiteindelijk zaterdaghulp, ging in 2005 vakantiewerk doen en inmiddels heb ik de functie van projectleider. Dat is het mooie aan Velegro: ze bieden je altijd de mogelijkheid om hogerop te komen. Het begint natuurlijk bij jezelf en je eigen ambities maar als je echt wilt, zijn de mogelijkheden eindeloos. Doe je je best, dan is het bedrijf goed voor jou en kun je ver komen. Het is in ons vak belangrijk om te blijven leren, want de technieken veranderen razendsnel. Het gaat steeds meer de gadgetachtige kant op. Daar waar vroeger veel jongens kozen voor ICT omdat ze computers interessant vonden, kun je tegenwoordig ook alle kanten op met elektrotechniek. Leren betekent trouwens niet altijd puur school, ik volg ook wel eens een webinar of woon een bijeenkomst bij.”

Voor de opdrachtgever was niks te gek en dan ervaar je de vrijheid om écht iets gaafs te maken.

Aprèsskibar gebouwd

Jasper heeft veel mooie projecten gedaan bij Velegro, maar er is er eentje die hem vooral is bijgebleven. “We hebben een keer bij een villa Werkendam, een complete aprèsskibar gebouwd, volledig in Oostenrijkse sferen. Dat was in alles een bijzonder project, zowel qua type werk als qua werksfeer. Voor de opdrachtgever was niks te gek en dan ervaar je de vrijheid om écht iets gaafs te maken. We zijn later ook nog door de opdrachtgever uitgenodigd voor een aprèsskifeest. Het hertengewei boven de openhaard is naar mij vernoemd. Lachen toch?.”

Vraag maar raak

Jasper Aleman:

Biertje of sappie?
“Biertje.”

Villabouw, woningbouw, utiliteitsbouw of allemaal?
“Een combinatie, ik vind het allemaal leuk. Ik doe niet graag alleen maar hetzelfde.

Uit eten of barbecueën?
“Ik ben dol op eten, vrienden en gezelligheid. In de juiste combinatie is kan het allebei zijn.”.

Voor- of achteraan in de polonaise?
“Daar ben ik eerlijk gezegd niet zo van. Misschien dat ik na een paar biertjes wel aansluit, maar ik zou hem zeker niet instarten.”

Nog niet uitgelezen? 

Lees hier nog meer over Velegro:

 

“Je komt hier niet stil te staan”

“Je komt hier niet stil te staan”

Paul Sluijs begon ongeveer vijf jaar geleden met een stage bij Velegro, maar heeft inmiddels zijn eerste eigen klus als monteur erop zitten en krijgt een eigen auto. Ondertussen is hij nog bezig met de opleiding tot technicus en bouwt hij graag een feestje met...

Lees meer