Velegro Works Logo werken bij velegro

“Je wordt uitgedaagd om praktisch maar toch creatief te denken”

Bericht details

L
Velegro Works
L
Johan de Vor | leidinggevend elektromonteur

Johan de Vor, leidinggevend elektromonteur, kan zich nog veel mooie bedrijfsfeestjes van Velegro (en katers van de volgende dag) herinneren. Maar ook veel projecten zijn hem bijgebleven. Projecten waar hij soms veel verantwoordelijkheid kreeg.  

Als leidinggevend elektromonteur doet Johan de voorbereidingen op projecten, begeleidt collega’s en is zelf uitvoerend bezig. “Ik ga daarbij in overleg met de uitvoerder en zoek oplossingen waar dat nodig is.” En oplossingen zijn regelmatig nodig. “Je komt elke dag van alles tegen; er gebeurt altijd wel iets waar een (technische) oplossing voor bedacht moet worden. Dat maakt dit werk zo leuk; je wordt elke keer weer uitgedaagd om praktisch maar toch creatief te denken. Daarbij werk je ook nog eens met verschillende mensen op een bouw, wat ook zorgt voor de nodig uitdagingen. Je weet nooit precies wat de dag brengt, maar uiteindelijk werk je allemaal met hetzelfde doel: een prachtig eindresultaat.”

Leiding nemen en geven

Een mooi project vond Johan Het Timmerhuis in Rotterdam, een historische locatie die nieuw leven is ingeblazen en waar mensen nu kunnen werken, wonen en winkelen. “Dat was een hele mooie uitdaging, niet alleen vanwege de grootte van het project, maar ook omdat ik de ‘leiding’ had over veertien man. Ik moest echt alles regelen en ben zelf bijna niet uitvoerend bezig geweest. Daarbij was het eindresultaat heel positief. Het is nu echt wel een iconisch gebouw in Rotterdam.” Johan heeft als leidinggevend elektromonteur als vanzelfsprekend veel contact met collega’s, die hij overigens allemaal goed kent. “Dat is wel typerend van Velegro; het is een dynamisch bedrijf waar een heel open werksfeer hangt. We kennen elkaar allemaal en het is makkelijk om met elkaar te overleggen. Ook directie en projectleiders zijn stuk voor stuk toegankelijk, je hoeft niet op je tenen te lopen. Iedereen heeft iets voor elkaar over. We werken keihard, maar er is ook ruimte voor een geintje op z’n tijd.

Vraag maar raak

Johan de Vor – leidinggevend elektromonteur:

Biertje of sappie?
“Toch een sappie (soms wel met een kraagje).”

Villabouw, woningbouw, utiliteitsbouw of allemaal?
“Villabouw en woningbouw.”

Uit eten of barbecueën?
“Uit eten.”

Voor- of achteraan in de polonaise?
“Ik hou het in het midden.”

Nog niet uitgelezen? 

Lees hier nog meer over Velegro:

 

“Je komt hier niet stil te staan”

“Je komt hier niet stil te staan”

Paul Sluijs begon ongeveer vijf jaar geleden met een stage bij Velegro, maar heeft inmiddels zijn eerste eigen klus als monteur erop zitten en krijgt een eigen auto. Ondertussen is hij nog bezig met de opleiding tot technicus en bouwt hij graag een feestje met...

Lees meer