Velegro Works Logo werken bij velegro

“Geen dag is hetzelfde”

Bericht details

L
Velegro Works
L
Ronald van Dam

Als chef-monteur is Ronald van Dam een belangrijke schakel op bouwprojecten. Hij stuurt iedereen aan, zorgt dat de juiste materialen er zijn, overlegt met de aannemer en andere partijen en filtert knelpunten eruit. Momenteel laat hij zijn waarde zien bij een groot project in Den Haag.

Een team van Velegro werkt momenteel dagelijks aan een uitdagend project in Den Haag. Daar wordt een voormalige kazerne omgebouwd tot een luxe wooncomplex. “Het is echt een enorme transformatie”, zegt chef-monteur Ronald van Dam. “Het gaat om verschillende woningen waarvan er geen een hetzelfde is. Er is zelfs een woning met een binnenzwembad. Namens Velegro doen wij alle elektrische installaties; van schakelaars tot domoticasystemen en beveiliging. Er zitten veel ‘smart homes’ tussen; woningen waarbij alles, van raambedekking tot verwarming, via een iPad te bedienen is. Echt een sterk staaltje techniek dus.” Zijn werk als chef-monteur in de elektrotechniek bevalt Ronald met name vanwege de enorme afwisseling. “In de elektrotechniek is geen dag hetzelfde, waardoor het continu uitdagend blijft. Vroeger draaide ons vak met name om het installeren van een stopcontact en een schakelaar, maar nu gaat het veel verder dan dat. De technieken worden steeds complexer en uitgebreider. Het is echt een heel interessant vak om te leren.”

Nijmeegse Vierdaagse

Bij Velegro voelt hij zich als een vis in het water. “Het is een jong bedrijf met veel jonge gasten die goed met elkaar overweg kunnen. Doordat het bedrijf niet te groot is, ben je geen nummertje maar kent iedereen elkaar gewoon. Er hangt een fijn sfeertje; we hebben regelmatig leuke feestjes of weekendjes weg en iedereen die wil kan bijna iedere vrijdagmiddag wel een borrel komen drinken op de zaak. Persoonlijk vind ik die goede band tussen collega’s heel fijn. Ik heb vorig jaar nog met een collega, Pieter de Wit, de Nijmeegse Vierdaagse gelopen. We hadden het er een keer over tijdens een kerstborrel, een beetje grootspraak van ons allebei, en hebben ons ingeschreven. Toen we werden ingeloot konden we er niet meer onderuit. We hebben eigenlijk niet getraind, maar hebben het wel gered. We zijn als collega’s begonnen en als vrienden geëindigd.”

Vraag maar raak

Ronald van Dam – chef-monteur:

Biertje of sappie?
“Een biertje.”

Villabouw, woningbouw, utiliteitsbouw of allemaal?
“Dan kies ik toch luxe woningbouw.”

Uit eten of barbecueën? 
“Barbecueën. Een biertje erbij, wat vrienden. Simpel en lekker.”

Voor- of achteraan in de polonaise?
“Hoe later op de avond, hoe verder vooraan.”

Nog niet uitgelezen? 

Lees hier nog meer over Velegro:

 

“Je komt hier niet stil te staan”

“Je komt hier niet stil te staan”

Paul Sluijs begon ongeveer vijf jaar geleden met een stage bij Velegro, maar heeft inmiddels zijn eerste eigen klus als monteur erop zitten en krijgt een eigen auto. Ondertussen is hij nog bezig met de opleiding tot technicus en bouwt hij graag een feestje met...

Lees meer