Ventilatie geen luxe maar noodzaak

0348-565970
Contact    

De niewbouwwoningen zijn tegenwoordig erg goed geïsoleerd. Dit is goed voor het reduceren van stookkosten en geluidsoverlast. Door deze steeds luchtdichter wordende woningen is ventilatie een absolute noodzaak geworden.

 

Velegro-voorkom-schimmelvormingSlecht geventileerde woningen dragen bij aan schimmelvorming en veel gezondheidsklachten (vermoeide of tranende ogen, neusklachten, hooikoorts, keelpijn, luchtwegklachten, astma, doorslaapproblemen, concentratieproblemen en extreme vermoeidheid). Uit een onderzoek van de GGD Eemland naar 36 woningen in Vathorst in Amersfoort blijkt dat er geen verband is tussen milieuvriendelijke goed geïsoleerde woningen en gezondheidsklachten, zoals hierboven aangegeven. Echter blijkt uit het onderzoek wel dat er een relatie bestaat tussen de gebruikte ventilatie systemen en gezondheidsklachten ). Terwijl de woningen voldeeden aan alle wettelijke eisen.

Velegro heeft jaren lange ervaring op het gebied van ventilatie. Wij onderscheiden ons door ons niet alleen te conformeren aan de wettelijke minimum eisen maar Velegro gaat een stap verder. Velegro zorgt voor een goed uitgebalanceerde binnenmilieu. Tevens beschikt Velegro als een van de eerste en weinige over het certificaat voor de BRL 6000-10. Deze normen dragen bij aan verhoging van de kwaliteit en gezond gebruik van ventilatiesystemen van woningen in Nederland.

Ventilatie is maatwerk. Elk gebouw is en anders en ieder gebouw vraagt om een zorgvuldig afgestemde ventilatie, Velegro is de specialist die voor u het ontwerp, de engineering, de installatie en het onderhoud van uw ventilatiesysteem op maat verzorgt.

Uit het eerder genoemde onderzoek bleek ook dat nalaten van goed en gedegen onderhoud aan het ventilatie systeem ook een van de boosdoeners was van de gezondheidsklachten. Daarom inspecteert Velegro jaarlijks de ventilatiesystemen en indien nodig reinigen wij de motor om de levensduur te verlegen en het ventilatiesysteenm optimaal te laten functioneren.

Ook reinigt velegro de ventilatiekanalen door middel van een roterend borstelsysteem welke door het kanaalwerk getrokken wordt en alle vuil en stofdelen hierin losslaat wat door een industriële stofzuiger afgezogen wordt. Het motordeel van de ventilatie-unit wordt op locatie gereinigd door middel van een speciale vloeistof, maar kan in onze werkplaats ook ultrasoon gereinigd worden. Daarbij voorzien wij de desbetreffende bewoners van een meetrapportage en een bewonershandleiding.

Uiteraard vervangen wij ook de luchtfilters.

Ook voor onderhoud van het ventilatiesysteem moet u dus bij Velegro zijn.

Lees  het GGD onderzoek naar de 36 woningen is Vathorst Amerfoort.