Velegro Works Logo werken bij velegro

Van stage tot projectleider

jul 14, 2020

Bericht details

L
Velegro Works
L
Jasper Aleman

Als iemand zich bij Velegro heeft ‘opgewerkt’, dan is het Jasper Aleman wel. Begonnen met een stage, inmiddels projectleider met veel verantwoordelijke taken. Hoewel hij elke dag keurig een planning maakt, weet hij dat deze vaak niet uitkomt. Het is juist die afwisseling waardoor hij elke dag met plezier naar zijn werk bij Velegro gaat.

Als projectleider doet Jasper van alles tegelijk. “Ik ben een beetje de spin in het web. Ik bereid het werk voor voor de jongens buiten, maak offertes en woon vergaderingen bij met de klant en opdrachtgevers. Ik doe alles om een project op te starten, begeleiden en af te ronden. Dat betekent ook dat ik onze projectlocaties ongeveer één keer per week bezoek om te kijken hoe het gaat.”

Jasper kan zeggen dat hij onderaan de ladder begon bij Velegro. “Ik kwam hier binnen als stageloper, werd uiteindelijk zaterdaghulp, ging in 2005 vakantiewerk doen en inmiddels heb ik de functie van projectleider. Dat is het mooie aan Velegro: ze bieden je altijd de mogelijkheid om hogerop te komen. Het begint natuurlijk bij jezelf en je eigen ambities maar als je echt wilt, zijn de mogelijkheden eindeloos. Doe je je best, dan is het bedrijf goed voor jou en kun je ver komen. Het is in ons vak belangrijk om te blijven leren, want de technieken veranderen razendsnel. Het gaat steeds meer de gadgetachtige kant op. Daar waar vroeger veel jongens kozen voor ICT omdat ze computers interessant vonden, kun je tegenwoordig ook alle kanten op met elektrotechniek. Leren betekent trouwens niet altijd puur school, ik volg ook wel eens een webinar of woon een bijeenkomst bij.”

Voor de opdrachtgever was niks te gek en dan ervaar je de vrijheid om écht iets gaafs te maken.

Aprèsskibar gebouwd

Jasper heeft veel mooie projecten gedaan bij Velegro, maar er is er eentje die hem vooral is bijgebleven. “We hebben een keer bij een villa Werkendam, een complete aprèsskibar gebouwd, volledig in Oostenrijkse sferen. Dat was in alles een bijzonder project, zowel qua type werk als qua werksfeer. Voor de opdrachtgever was niks te gek en dan ervaar je de vrijheid om écht iets gaafs te maken. We zijn later ook nog door de opdrachtgever uitgenodigd voor een aprèsskifeest. Het hertengewei boven de openhaard is naar mij vernoemd. Lachen toch?.”

Vraag maar raak

Jasper Aleman:

Biertje of sappie?
“Biertje.”

Villabouw, woningbouw, utiliteitsbouw of allemaal?
“Een combinatie, ik vind het allemaal leuk. Ik doe niet graag alleen maar hetzelfde.

Uit eten of barbecueën?
“Ik ben dol op eten, vrienden en gezelligheid. In de juiste combinatie is kan het allebei zijn.”.

Voor- of achteraan in de polonaise?
“Daar ben ik eerlijk gezegd niet zo van. Misschien dat ik na een paar biertjes wel aansluit, maar ik zou hem zeker niet instarten.”

Nog niet uitgelezen? 

Lees hier nog meer over Velegro:

 

Curling met collega’s

Curling met collega’s

Marcel van der Nol werkt al sinds de oprichting van Velegro bij het bedrijf. Dat betekent al sinds 1995. Hij is niet alleen blij met het werk maar ook met alles wat juist niét met werk te maken heeft. “Ik ben in 1995 begonnen in de ventilatietechniek. Die tak werd al...

Lees meer
“Geen dag is hetzelfde”

“Geen dag is hetzelfde”

Als chef-monteur is Ronald van Dam een belangrijke schakel op bouwprojecten. Hij stuurt iedereen aan, zorgt dat de juiste materialen er zijn, overlegt met de aannemer en andere partijen en filtert knelpunten eruit. Momenteel laat hij zijn waarde zien bij een groot...

Lees meer
“Een schakel in het grote geheel”

“Een schakel in het grote geheel”

Als monteur voerde Jack van Dijk veel uiteenlopende projecten uit voor Velegro, inmiddels houdt hij zich als calculator onder andere bezig met offreren en adviestrajecten. Na 24 jaar is hij nog steeds op zijn plek bij Velegro. Zodra Jack achter zijn bureau zit, krijgt...

Lees meer