Velegro verkoopt ventilatietak aan Interduct Groep

Op donderdag 9 mei 2019 heeft Velegro een akkoord bereikt met de Interduct Groep over de verkoop van het bedrijfsonderdeel dat gespecialiseerd is in ventilatiesystemen. Met deze overname versterkt de Interduct groep zich als dé ventilatiespecialist voor een aangenaam woon- en werkklimaat. Velegro specialiseert zich door deze verlegde focus verder in full-service elektrotechnische diensten om zo zijn positie in de markt verder te verstevigen.

“Met deze belangrijke stap gaat Velegro zich verder ontwikkelen als full service installatiebedrijf gespecialiseerd in electrotechniek. In de huidige en toekomstige markt is men meer afhankelijk van specialismes bij grotere projecten”, aldus Ron van Leeuwen, eigenaar Velegro. “Vanzelfsprekend was dit geen makkelijke beslissing omdat dit betekent dat ik afscheid moet nemen van trouwe en goede collega’s en een andere koers ga varen dan mijn vader destijds uitgezet heeft. Toch is het nu het juiste moment om deze beslissing te nemen en zo Velegro klaar te maken voor de veranderende markt. Met de Interduct Groep hebben we een perfecte partner gevonden met dezelfde ideeën en idealen.”

Frank Huis, directeur Interduct Groep: “Voor de Interduct Groep is dit een belangrijke en gewenste versterking van onze marktpositie in de Randstad. De collega’s van ons groepsbedrijf Megaduct in Loosdrecht werkten al langer samen met Velegro en wisten mij te vertellen dat wij ook qua bedrijfscultuur heel erg bij elkaar zouden passen. Veel waardering heb ik voor de zorgvuldigheid waarmee Ron van Leeuwen is omgegaan met de belangen van de mensen van Velegro. Dat zegt veel over een ondernemer en de cultuur die in het bedrijf zit. Extra interessant voor ons is dat Megaduct een lang gekoesterde wens om te verhuizen naar het groene hart in vervulling ziet gaan. Het is de bedoeling dat beide bedrijven in 2020 gaan werken vanuit de locatie in Oudewater.”

Interduct Groep
De Interduct Groep bestaat in 2019 maar liefst 35 jaar en is dé specialist op het gebied van ventilatie. De 11 Interduct bedrijven in Nederland en België, ontwerpen, installeren en onderhouden ventilatiesystemen. Ook beschikt Interduct over eigen productiefaciliteiten en verhandelt het onderdelen voor ventilatiesystemen. Iedere dag bouwen de ruim 180 collega’s van Interduct  aan een duurzaam gezond en comfortabel binnenklimaat voor iedereen.

Megaduct
Megaduct is één van de 11 dochterbedrijven van de Interduct Groep. Het bedrijf is gespecialiseerd in ventilatieoplossingen voor woningbouw (nieuwbouw en renovatie), kleine en middelgrote utiliteitsprojecten, vooral opererend in de randstad.